Warm weer

Warm weer
Honden kunnen niet zweten. Ze raken hun warmte kwijt via de voetzooltjes en door te hijgen. Wanneer het buiten dus erg warm is, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Ga met je hond wandelen op tijdstippen dat het minder heet is (vroeg in de ochtend en laat op de avond) en laat ze als het warmer is alleen even snel hun behoefte doen. Een goede graadmeter om te weten of het te warm voor je hond is om te lopen, is je hand op het asfalt leggen. Als het voor jou al niet prettig is om dit te doen, is het voor je hond zeker niet prettig om hierop te lopen.

Fietsen met warm weer.
Het is, als je hond oud genoeg is (minimaal 9 maanden, afhankelijk van het ras), heerlijk om een stukje met je hond te gaan fietsen. Doordat honden hun warmte echter slecht kwijt kunnen, is het al snel te warm om te fietsen. Vanaf 17 graden Celsius is het voor je hond te warm om mee te gaan fietsen.

Lekkere verkoeling
Stop bij warm weer een gevulde kong in de vriezer. Wanneer je de kong aan je hond wil geven, laat  dan eerst even wat warm water over de buitenkant heen lopen, zodat het niet te moeilijk is om het eten eruit te halen voor je hond.